Zenfolio | Peña Al Andalus - Flamenco | OPTREDENS _ ACTUACIONES_ Peña Flamenca Al Andalus
Galleries 1
Collections 0
Groups 0
Created 3-Sep-10
Modified 3-Sep-10
Ben je een Spanjeliefhebber ? Kom eens een kijkje nemen bij flamencocentrum Peña al Andalus, sinds 1985 gevestigd in Antwerpen. Hier vind je alles wat met de Andalusische cultuur te maken heeft !
Een avondje uit met familie of vrienden, lekker genieten van Spaanse Tapas en authentieke flamenco zoals in Andalucia ?
Elke zaterdagavond kan je komen genieten van heerlijke Spaanse gastronomie uiteraard vergezeld van een meestal gratis Flamenco-optreden in een ongedwongen, aangename familiale sfeer

De Antwerpse Peña Al Andalus is een begrip onder de liefhebbers van de Spaans-Andalusische cultuur.
Sinds flamencodanseres Ana Ramon en Antonio Perez Martin in 1985 de deuren van dit flamencocentrum openden, zijn de “Aficionados” van heinde en verre toegestroomd om te genieten van onvervalste flamenco. Met dit levenswerk trachten zij al méér dan 25 jaar een culturele band te scheppen tussen de Vlaamse en Spaanse gemeenschap in Antwerpen.

Zo zijn er wekelijks cursussen flamencodans en Klassiek Spaans op alle niveaus van beginners tot en met gevorderden. Voor kinderen, jongeren en volwassenen en 50+. Zin om kennis te maken met de passionele Flamenco ? De beginners cursussen zijn voor iedereen toegankelijk, zowel voor mannen als vrouwen ! In elk jaar wordt er intensief gewerkt op techniek, houding, choreografie en de verschillende stijlen die Flamenco kent, aangepast aan het niveau van de groep .

Al meer dan liefst 900 activiteiten rond flamenco vonden hier plaats ! Op 15 juni 2012 maakte de juryleden van “la Catedra de Flamencología de Jerez” bekend welke Flamenco artiesten en Flamenco organisaties in de prijzen vielen.
Na 27 jaar, krijgt Peña Al Andalus de prestigieuze prijs van “Premio Nacional a la Promoción de Flamenco” als erkenning van “Flamenco verspreiding” in het buitenland. Het is dan ook een hele eer om deze prijs te mogen ontvangen!

Video Premio Nacional de Flamenco "Promoción" Año 2012 http://youtu.be/4njXS61H7Ug

Jaarlijks organiseert Peña Al Andalus herfst- en zomerstages met internationale gastdocenten. Op zaterdagavonden kan je komen genieten van heerlijke Spaanse gastronomie - uiteraard vergezeld van een meestal gratis flamenco-optreden in een ongedwongen, aangenaam familiale sfeer.

Er zijn “Sevillanas”-avonden en Opendeurdagen, waar de keurgroep van de school de bezoekers een onvergetelijke avond bezorgen. Ook jongerengroepen uit alle uithoeken van België krijgen in de Peña de kans hun talent te laten zien.

De mooiste momenten in de Peña zijn zeker de flamenco live-voorstellingen waarbij regelmatig topartiesten uit Spanje worden uitgenodigd. Ook dit jaar ndigen we terug gerenomeerde artiesten uit! zie programma www.alandalus.be

Nina Perez startte met het project “Flamenco Kids – Jovenes Promesas” voor jongeren. Wekelijks komen deze meisjes en jongens (vanaf 4 jaar tot 18jaar) vrolijk samen om flamenco dansen te leren en dompelen ze zich volledig onder in de Andalusische cultuur.

Samen met dochter Nina Perez heeft Ana Ramon haar eigen "Cuadro Flamenco", een companie waar ze regelmatig mee optreden. Wens je graag een wervelend en vurig Flamenco optreden op jouw feest ? Contacteer dan onze Flamenco groep Compañia Flamenca Al Andalus o.l.v. Ana Ramón en Nina Pérez.
Wil je er graag interactie bij ? Wij maken een aangepast programma voor jou feest ! Ideaal voor Spaanse avonden, bedrijfsfeesten, jubilea, bruiloften, scholen, verenigingen, rusthuizen, culturele centras, etc.
Samen maken we er een onvergetelijke dag van !

Als hoogtepunt organiseert Peña Al Andalus jaarlijks de “Fiesta Flamenca” 7-8 maart 2013 in het cc Zuiderpershuis Antwerpen.
Ook organiseren zij al meer dan 10 jaar het immens populaire 3-daagse Spaans Festival “Feria Andaluza” eind mei in het Provinciaal Recreatiedomein de Schorre te Boom.
Dit jaar op 24-25-26 mei 2013.

Wil je graag flamenco leren dansen, een wervelende flamenco show zien / boeken of lekker gezellig genieten van de Spaanse gastronomie?
Kortom: Laat je volledig onderdompelen in de Andalusische cultuur door Peña Al Andalus !
www.alandalus.be
www.feriaandaluza.be
FOTO ALBUM http://alandalus.zenfolio.com/

*Reportage van de Spaanse televisiezender Canal Sur te Peña Al Andalus Antwerpen*
http://www.youtube.com/watch?v=aMqGlIbUiiA&feature=share

Optredens - Actuaciones

Visitors 1066
260 photos
Created 5-Mar-14
Modified 5-Mar-14
Optredens - Actuaciones